Maria Edström

Maria Edström

HR-Konsult, Karriärcoach, Coach, Arbetslivsinriktad Rehab-Specialist, – Konsulter

Maria arbetar gärna med såväl stöd och rådgivning i individärenden som coaching av chefer och HR när det gäller arbete med sjukfrånvaro. Hon drivs av att hitta lösningar framåt för varje individ, oavsett om det handlar om att vara kvar på den nuvarande arbetsplatsen eller hitta vägar som leder vidare någon annanstans. Maria under de senaste 10 åren skaffat sig gedigen kunskap inom arbetslivsinriktad rehabilitering, då hon bland annat arbetat med att klargöra arbetsförutsättningar och stöttat personer som varit borta från arbetslivet pga sjukdom eller funktionsnedsättning tillbaka till arbetslivet.  Är mycket van att samverka med vårdgivare, Försäkringskassa och andra myndigheter och att tolka lagar och regelverk.

Maria har arbetat med arbetslivsinriktad rehabilitering och anpassning i 8 år på Arbetsförmedlingen, där hon även arbetade i det förstärkta samarbetet med Försäkringskassan.

Svåra samtal och praktiskt stöd i olika personalärenden  är något som Maria har lång vana vid och hjälper gärna till med. Är utbildad i Motiverande samtal (MI) och grundutbildad i Lösningsfokuserat arbetssätt. Är också certifierad användare i det arbetspsykologiska testverktyget Jobmatch Talent, som kan användas vid rekrytering, medarbetarutveckling och karriärvägledning.

Maria är en av våra mest meriterade konsulter när det gäller svårare och tuffare personalärenden. Hon har både teoretisk och praktisk kompetens från Missbrukarvårdsprogrammet  på Mälardalens högskola, där huvudämnena var Sociologi och Socialt arbete samt utbildning för HR-akademiker. Hon har praktiska erfarenheter från att arbeta med i jobbsök, yrkesval och karriär-coachning inom kriminalvårdsanstalt för att hjälpa intagna att hitta arbete. 

Utöver det har hon också drivit HR-konsultuppdrag inom generell HR, HR-rutiner och processer, HR-stöd att hyra samt chefsstöd och outplacement.

Already working at Rehappen?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@rehappen.se
Teamtailor

Employer branding by Teamtailor